도한솔(都한솔) 조교수
식품생명공학과
- 식품생명공학과장/식품생명공학전공주임교수
- 진선미관 316호
- 0232773104
연구실적
- Quality evaluation and storage test for capsaicin-fortified yogurt based on the multilayer nanoemulsion system Food Science and Biotechnology, 2024, v.33 no.2, 441-451
- Total Iodine Quantification and In Vitro Bioavailability Study in Abalone (Haliotis discus hannai) Using Inductively Coupled Plasma Mass Spectrometry Foods, 2024, v.13 no.9, 1400
- Upcycling Food By-products: Characteristics and Applications of Nanocellulose Chemistry - An Asian Journal, 2024, v.19 no.6, e202301068
- Fabrication of Superhydrophobic Water-Pinning Surfaces through Integration of Silica Colloids into Cellulose Nanocrystals Langmuir : the ACS journal of surfaces and colloids, 2023, v.39 no.40, 14336-14343
- Isolation and characterisation of cellulose nanocrystals from kudzu (Pueraria montana var. lobata): a sustainable packaging material International Journal of Food Science and Technology, 2023, v.58 no.9, 4752-4760
- Preparation of Colorimetric Sensor Array System to Evaluate the Effects of Alginate Edible Coating on Boiled-Dried Anchovy Foods, 2023, v.12 no.3, 638
- Gelatin-based rechargeable antibacterial hydrogel paint coating for reducing cross-contamination and biofilm formation on stainless steel Food Control, 2022, v.141, 109113
강의
-
2025-1학기
-
식품공정수학
- 학수번호 38415분반 01
- 2학년 ( 3학점 , 3시간) 수 6~6 (공학A103) , 금 4~4 (공학A103)
- 영어강의
-
로하스식품소재가공학
- 학수번호 G18291분반 01
- 학년 ( 3학점 , 3시간) 월 6~7 (공학)
-
-
2024-2학기
-
로하스식품소재가공학 강의 계획서 상세보기
- 학수번호 G18291분반 01
- 학년 ( 3학점 , 3시간) 화 2~3 (공학)
-
식품저장학 강의 계획서 상세보기
- 학수번호 G18528분반 01
- 학년 ( 3학점 , 3시간) 월 6~7 (공학)
-
-
2024-1학기
-
호크마세미나 강의 계획서 상세보기
- 학수번호 11302분반 18
- 1학년 ( 1학점 목 7~7 (캠)
- 와인의 향기, 와인학 개론 및 와인과 문화/ECC B144호
-
식품공정수학 강의 계획서 상세보기
- 학수번호 38415분반 01
- 2학년 ( 3학점 , 3시간) 월 6~6 (공학A102) , 수 5~5 (공학A102)
-
식품생물고분자공학
- 학수번호 38770분반 01
- 4학년 ( 3학점 , 3시간) 월 2~2 (공학) , 목 3~3 (151)
- 영어강의
-
-
2023-2학기
-
식품종합설계
- 학수번호 36332분반 01
- 4학년 ( 3학점 , 4.5시간) 화 5~5 (공학) , 화 6~7 (151)
- 영어강의
-
식품생물리학
- 학수번호 G18528분반 01
- 학년 ( 3학점 , 3시간) 화 2~3 (공학)
-
-
2023-1학기
-
식품생물고분자공학
- 학수번호 38770분반 01
- 4학년 ( 3학점 , 3시간) 수 6~6 (공학A101) , 금 4~4 (공학A101)
- 영어강의
-
로하스식품소재가공학
- 학수번호 G18291분반 01
- 학년 ( 3학점 , 3시간) 수 4~5 (공학)
-
식품공학세미나Ⅱ
- 학수번호 G18332분반 01
- 학년 ( 1학점 , 1시간) 목 7~7 (공학)
-
-
2022-2학기
-
식품종합설계
- 학수번호 36332분반 01
- 4학년 ( 3학점 , 4.5시간) 화 5~5 (공학) , 화 6~7 (153)
- 영어강의
-
식품가공학실험
- 학수번호 38447분반 01
- 4학년 ( 2학점 , 3시간) 수 3~3 (공학) , 수 4~4 (153)
-
식품공학세미나Ⅰ
- 학수번호 G18303분반 01
- 학년 ( 1학점 , 1시간) 수 8~8 (공학)
-
-
2022-1학기
-
식품가공학
- 학수번호 36316분반 01
- 4학년 ( 3학점 , 3시간) 월 6~7 (공학A103)
- 언어변경,영어강의
-
식품과학의최근동향
- 학수번호 G18292분반 01
- 학년 ( 3학점 , 3시간) 화 7~8 (공학)
-