도한솔(都한솔) 조교수

식품생명공학과 /호크마교양대학

도한솔 프로필 사진

				
연구실적
  • Quality evaluation and storage test for capsaicin-fortified yogurt based on the multilayer nanoemulsion system Food Science and Biotechnology, 2024, v.33 no.2, 441-451
    SCIE Scopus KCI dColl.
  • Fabrication of Superhydrophobic Water-Pinning Surfaces through Integration of Silica Colloids into Cellulose Nanocrystals Langmuir : the ACS journal of surfaces and colloids, 2023, v.39 no.40, 14336-14343
    Scopus dColl.
  • Isolation and characterisation of cellulose nanocrystals from kudzu (Pueraria montana var. lobata): a sustainable packaging material International Journal of Food Science and Technology, 2023, v.58 no.9, 4752-4760
    Scopus dColl.
  • Preparation of Colorimetric Sensor Array System to Evaluate the Effects of Alginate Edible Coating on Boiled-Dried Anchovy Foods, 2023, v.12 no.3, 638
    SCIE Scopus dColl.
  • Gelatin-based rechargeable antibacterial hydrogel paint coating for reducing cross-contamination and biofilm formation on stainless steel Food Control, 2022, v.141, 109113
    SCIE Scopus dColl.
강의
  • 2024-1학기

  • 2023-2학기

    • 식품종합설계

      • 학수번호 36332분반 01
      • 4학년 ( 3학점 , 4.5시간) 화 5~5 (공학) , 화 6~7 (151)
      • 영어강의
    • 식품생물리학

      • 학수번호 G18528분반 01
      • 학년 ( 3학점 , 3시간) 화 2~3 (공학)
  • 2023-1학기

    • 식품생물고분자공학

      • 학수번호 38770분반 01
      • 4학년 ( 3학점 , 3시간) 수 6~6 (공학A101) , 금 4~4 (공학A101)
      • 영어강의
    • 로하스식품소재가공학

      • 학수번호 G18291분반 01
      • 학년 ( 3학점 , 3시간) 수 4~5 (공학)
    • 식품공학세미나Ⅱ

      • 학수번호 G18332분반 01
      • 학년 ( 1학점 , 1시간) 목 7~7 (공학)
  • 2022-2학기

    • 식품종합설계

      • 학수번호 36332분반 01
      • 4학년 ( 3학점 , 4.5시간) 화 5~5 (공학) , 화 6~7 (153)
      • 영어강의
    • 식품가공학실험

      • 학수번호 38447분반 01
      • 4학년 ( 2학점 , 3시간) 수 3~3 (공학) , 수 4~4 (153)
    • 식품공학세미나Ⅰ

      • 학수번호 G18303분반 01
      • 학년 ( 1학점 , 1시간) 수 8~8 (공학)
  • 2022-1학기

    • 식품가공학

      • 학수번호 36316분반 01
      • 4학년 ( 3학점 , 3시간) 월 6~7 (공학A103)
      • 언어변경,영어강의
    • 식품과학의최근동향

      • 학수번호 G18292분반 01
      • 학년 ( 3학점 , 3시간) 화 7~8 (공학)