Skip to content

Search

梨花女子大学

梨花の紹介

ISO Notice

Open Scholarship for Korean Traditional Cooking Program (외국인 학생을 위한 한국 궁중음식요리 체험 장학생 모집)

사단법인 궁중음식연구원에서 한식세계화의 일환으로 궁중음식과 현재 한국인들이 즐겨 먹는 음식과 스토리텔링이 어우러진 수업을 진행합니다. 유료로 진행되는 프로그램이나 본교 학생 3명에 대해서 무료로 수업을 들을 수 있는 기회를 제공한다고 합니다. 관심 있는 학생들의 많은 지원 부탁드립니다.

1.자격요건: 대한민국 국적이 아닌 자로, 한국음식에 대한 호기심과 다른 나라의 문화를 배우고자 하는 외국인

2.신청방법: 첨부된 신청서 작성 후 이메일(food@food.co.kr and soyoungdang@naver.com) 접수

3.접수기간: 3/10(월) ~ 3/14(금), 오후 5시 마감

4.수강회수: 총 3회, 봄·여름학기(4월~6월) 수업 중 3회 선택 가능 [별첨 1) 참조]

5.수업내용: 현재 한국인들이 즐겨 먹는 음식을 배움과 동시에 한국의 식문화를 체험한다.

6.강 사 진: 궁중음식연구원 지미재 회원(재능기부참여)

Institute of Korean Royal Cuisine offers a Korean Traditional Cuisine program for international students. Although this program needs tuition fee per each session, they are going to select three full scholarship students for this time. Korean Traditional Cuisine classes taught in Korean and translated into English from April to June in order to introduce how to make some of well-known Korean food. You can choose three days of your preferred date in the application between September and November. They will notify three successful applicants through the e-mail by March 14th, 2014.

1. Requirements: international students who have an interest in learning Korean traditional food

2. Number of student for open scholarship: 3 students

3. How to apply: Fill out the application form(attached) and send it directly to e-mail (food@food.co.kr and soyoungdang@naver.com)

4. Deadline: by March 14th (Fri), 5:00 p.m.

5. Further information: visit homepage at http://www.food.co.kr/

List